Lakseproduksjonen til Egil Kristoffersen & Sønner AS ble sertifisert etter GlobalG.A.P.-standarden høsten 2014. Pakkeriet vårt, N-234, ble godkjent etter standarden høsten 2015.
G.A.P står for Good Agriculture Practice, og er en standard som garanterer at de godkjente selskapene driver ansvarlig og god matproduksjon innenfor de kravene som standarden setter. Standarden favner vidt, og vår lakseproduksjon er revidert etter blant annet krav til miljøpåvirkning, bærekraft, helse, sikkerhet og kvalitetssystemer.
Vi er stolt over å kunne dokumentere at vår produksjon og pakking av laks foregår etter de strenge kravene som GlobalG.A.P setter. Det er DNV som har sertifisert selskapet etter standarden.
Sertifiseringen etter standarden GlobalG.A.P. omfatter alle ledd i produksjonen. Vi må dokumentere innkjøp av settefisk som stammer fra leverandører som også er godkjente etter standarden. Videre er vår egen matfiskproduksjon, slakting og pakking av laks revidert og godkjent. Standarden stiller strenge krav til bedriftens kvalitetssystemer, til mattrygghet, matvaresikkerhet og til systematisk arbeid for å identifisere, minimalisere og stadig redusere bedriftens miljømessige fotavtrykk. Videre er dyrevelferd og arbeidernes helse og sikkerhet viktige momenter i standarden. De sosiale forholdene sertifiseres etter GRASP.
Sertifiseringen er viktig både for våre kunder, som stiller høye krav til kvalitet og dokumentasjon, men også for vårt eget selskap som må gjøre stadige endringer og forbedringer gjennom arbeidet med standarden og gjennom revisjoner.
Du kan lese mer om standarden på hjemmesidene til Global G.A.P.
G.A.P står for Good Agriculture Practice, og er en standard som garanterer at de godkjente selskapene driver ansvarlig og god matproduksjon innenfor de kravene som standarden setter. Standarden favner vidt, og vår lakseproduksjon er revidert etter blant annet krav til miljøpåvirkning, bærekraft, helse, sikkerhet og kvalitetssystemer.
Vi er stolt over å kunne dokumentere at vår produksjon og pakking av laks foregår etter de strenge kravene som GlobalG.A.P setter. Det er DNV som har sertifisert selskapet etter standarden.
Sertifiseringen etter standarden GlobalG.A.P. omfatter alle ledd i produksjonen. Vi må dokumentere innkjøp av settefisk som stammer fra leverandører som også er godkjente etter standarden. Videre er vår egen matfiskproduksjon, slakting og pakking av laks revidert og godkjent. Standarden stiller strenge krav til bedriftens kvalitetssystemer, til mattrygghet, matvaresikkerhet og til systematisk arbeid for å identifisere, minimalisere og stadig redusere bedriftens miljømessige fotavtrykk. Videre er dyrevelferd og arbeidernes helse og sikkerhet viktige momenter i standarden. De sosiale forholdene sertifiseres etter GRASP.
Sertifiseringen er viktig både for våre kunder, som stiller høye krav til kvalitet og dokumentasjon, men også for vårt eget selskap som må gjøre stadige endringer og forbedringer gjennom arbeidet med standarden og gjennom revisjoner.
Du kan lese mer om standarden på hjemmesidene til Global G.A.P.
Vi lager sunn og god laks
Den milde gode smaken og følelsen av at den smelter på tungen gjør norsk laks fra havbruk populær hos både voksne og barn - verden over.
Samtidig som laks er populært, er det mange som lurer på hvordan moderne havbruk foregår, og har spørsmål om denne litt fremmede og relativt nye formen for matproduksjon.
Det er vår oppgave som havbrukere å formidle det vi gjør på en forståelig måte slik at alle kan være trygg på at vi driver ansvarlig matproduksjon på en måte som ikke skader hverken kundene eller miljøet vårt.
Laksen vår er sporbar. Det vil si at vi vet hvor den kommer fra, hvor den har vært, hva den har spist, og kanskje enda viktigere; hva den ikke har spist.
Her kommenterer vi noen av de vanligste mytene om havbruk og laks. Ta kontakt med oss, gjerne på Facebook, om du har flere spørsmål om laksen vår enn de vi besvarer her.
Les mer på Laksefakta.no
Samtidig som laks er populært, er det mange som lurer på hvordan moderne havbruk foregår, og har spørsmål om denne litt fremmede og relativt nye formen for matproduksjon.
Det er vår oppgave som havbrukere å formidle det vi gjør på en forståelig måte slik at alle kan være trygg på at vi driver ansvarlig matproduksjon på en måte som ikke skader hverken kundene eller miljøet vårt.
Laksen vår er sporbar. Det vil si at vi vet hvor den kommer fra, hvor den har vært, hva den har spist, og kanskje enda viktigere; hva den ikke har spist.
Her kommenterer vi noen av de vanligste mytene om havbruk og laks. Ta kontakt med oss, gjerne på Facebook, om du har flere spørsmål om laksen vår enn de vi besvarer her.
- Oppdrettet laks er trygg og sunn mat. Omega-3 innholdet i oppdrettet laks er slik at du dekker ukesbehovet med én middagsporsjon på 150 gram (Laksefakta.no).
- Innholdet av fremmedstoffer som dioksiner og PCB er lavere enn i andre fete fiskeslag og godt innenfor trygge grenseverdier (Laksefakta.no). Du kan trygt spise en kilo oppdrettslaks i uken og ingen grupper av befolkningen er gitt særskilte kostholdsråd for laks.
- Det brukes ikke antibiotika, hormoner eller biprodukter/slakteavfall fra varmblodige dyr i laksefôret.
- Det brukes ikke genmodifiserte ingredienser i laksefôret. Norsk oppdrettslaks er avlet frem med utgangspunkt i laks fra norske ville laksestammer, og har ikke blitt genmanipulert. Alt fôr vi kjøper kan spores tilbake til råstoff og fangstfelt/åker der råvarene kommer fra.
Les mer på Laksefakta.no